Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 15 år Shame
Original titel
Shame
Dansk titel
Shame
Medie
2D Digital Film
Længde i minutter
101 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Iain Canning
Instruktør
Steve McQueen
Producerende filmselskab
Film4
Distributør
Camera Film
Nationalitet
GB
Produktionsår
2011
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
16. januar 2012
Begrundelse
Filmens tematiske omdrejningspunkt er en forskruet seksualitet, og i flere scener ser man en mand, der udlever denne. Blandt andet ser man en langvarig sexscene med en mand og to kvinder, hvor der filmes meget nærgående på kropsdele. I flere andre scener får manden rodet sig ud i ubehalige situationer pga. sin sygelige seksualiserede opførsel, blandt resulterer det i, at han får tæsk på gaden. I en scene ser man tillige en mand, der finder en kvinde, som har forsøgt at begå selvmord. Scenen er meget blodig. Det vurderes, at filmens tematik, og de konsekvenser den har for filmens hovedkarakterer, er uforståelig og urovækkende for de 11-13-årige, og sammen med selvmordsscenen vurderes det samlet set, at filmen vil kunne virke angstfremkaldende på og grænseoverskridende for børn og unge under 15 år.
Handling
Brandon Sullivan er ung, tiltrækkende og succesfuld og lever et tilsyneladende ubekymret liv i sin lejlighed på Manhattan. Men Brandons liv viser sig at have en dyster slagside. Han er nemlig så dybt afhængig af sex, at han er ude af stand til at knytte varige bånd. Seksuel forløsning er hans eneste mål. Brandons glatte liv slår dog revner, da hans kærlighedshungrende lillesøster på ubestemt tid flytter ind i hans lejlighed og forpester hans tilværelse. De uudgrundelige forskelle mellem de to søskende dækker over et aldrig konkretiseret barndomstraume, der langsomt men sikkert sender Brandon dybere ned i New Yorks underverden.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.