Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år Sherlock Holmes: A Game of Shadows
Original titel
Sherlock Holmes: A Game of Shadows
Dansk titel
Sherlock Holmes 2: Skyggespillet
Medie
Film
Længde i minutter
130 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Scott Rudin
Instruktør
Guy Richie
Producerende filmselskab
Warner Bros
Distributør
SF Studios (4125)
Nationalitet
USA
Produktionsår
2011
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
20. december 2011
Begrundelse
Filmen foregår i et historisk univers, der er dystert men også humoristisk. Filmen igennem opretholdes et intenst dramatisk niveau, og filmen indeholder talrige scener med knivslagsmål, kampe og skyderier. I en scene ses et torturlignende scenarie, hvor en mand hænges op i en krog, der gennemborer hans skulder. I en anden temmelig langvarig scene vises i slowmotion en skudsekvens, hvor en gruppe mennesker flygter gennem en skov, mens kuglerne og væltende træer fyger om ørerne på dem. Denne scene afsluttes med, at en mand, der ligger lettere blodig, er ved at miste livet. Da de dramatiske scener er klippet således, at man ikke ser konsekvenserne af handlingerne, da filmen konsekvent har et humoristisk anstrøg i de dramatiske sekvenser, og da handlingen er henlagt til det historiske univers med stor afstand til virkeligheden, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
Da den østrigske kronprins findes død, peger beviserne ifølge Inspector Lestrade på, at det er selvmord. Men det lykkedes Sherlock Holmes at udlede, at kronprinsen er blevet myrdet - et mord der kun er en lille brik i et større og langt mere ildevarslende puslespil, der er ved at blive lagt af Professor Moriarty.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.