Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 15 år The Girl With The Dragon Tattoo
Original titel
The Girl With The Dragon Tattoo
Dansk titel
The Girl With The Dragon Tattoo
Medie
Film
Længde i minutter
156 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Scott Rudin
Instruktør
David Fincher
Producerende filmselskab
Sony Pictures
Distributør
The Walt Disney Company Nordic, filial af The Walt Disney Company Nordic AB, Sverige
Nationalitet
USA
Produktionsår
2011
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
9. december 2011
Begrundelse
Filmen har gennemgående en dyster og ildevarslende stemning. Den indeholder en håndfuld meget udpenslede og sadistiske scener, hvor blandt andet først en kvinde og dernæst en mand bliver misbrugt seksuelt. Scenernes ildevarslende stemning intensiveres yderligere ved en uhyggelig lydside. Samtidig indeholder filmen også en scene, hvor en mand tages til fange og hænges op i noget, der minder om slagterkroge. Manden bliver forsøgt myrdet med en pose over hovedet, og man ser længe hans kamp for ikke at dø af kvælning. Desuden indgår der flere klip med billeder af blodige og skamferede lig. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år
Handling
Journalisten Mikael Blomkvist ansættes af den velhavende industrimagnat Henrik Vanger til at opklare, hvad der skete eller hvem af hans familie, der myrdede hans yndlingsniece, Harriet - på en smuk sommerdag 40 år tidligere. Undervejs bringer skæbnen ham sammen med den anarkistiske computerhacker, Lisbeth Salander, der hader mænd, der mishandler kvinder. Lidt efter lidt arbejder de sig frem til nye spor i sagen og begynder næsten umærkeligt at få tillid til hinanden, men da det efterhånden går det op for dem, at der har været adskillige andre brutale dødsfald, når de til en uhyggelig erkendelse af, at deres søgen i familien Vangers skrækindjagende fortid meget let kan komme til at koste dem begge livet.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.