Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år The Iron Lady
Original titel
The Iron Lady
Dansk titel
Jernladyen
Medie
2D Digital Film
Længde i minutter
105 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Damian Jones
Instruktør
Phyllida Lloyd
Producerende filmselskab
Pathé
Distributør
Scanbox Entertainment Danmark A/S (Filmdistribution)
Nationalitet
GB
Produktionsår
2011
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
9. december 2011
Begrundelse
Filmens ramme er fortalt i et roligt tempo, men den brydes af en række flash backs, hvor en kvinde genoplever flere dramatiske hændelser i sit liv. I en scene ser man eksempelvis en af hendes venner dø i en bileksplosion. I en anden oplever man fra kvindens perspektiv, hvordan det føltes, da hun blev udsat for en terrorbombning på et hotel. I en række scener ser man endvidere dokumentariske klip af voldelige demonstrationer og krige. Disse billeder er alle meget dramatiske og lettere udpenslede. Da disse hændelser dog er indlagt i den roligt fortalte ramme, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
Jernladyen er et nærgående og overraskende portræt af den første og hidtil eneste kvindelige premierminister i Storbritannien - Margaret Thatcher. Hun kom ind på den politiske scene som et lyn fra en klar himmel, og kæmpede sig helt til tops ved at bryde gennem kønsbarrierer og klasseskel i en verden domineret af mænd. Filmen handler om magt og ikke mindst om den pris, man betaler for magten og giver et unikt indblik i en enestående kvinde, der i dag betragtes som en af de helt store figurer i britisk og international politik.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.