Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år Breaking Dawn, Part 1
Original titel
Breaking Dawn, Part 1
Dansk titel
Breaking Dawn, Part 1
Medie
2D Digital Film
Længde i minutter
120 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Stephenie Meyer m.fl.
Instruktør
Bill Condon
Producerende filmselskab
Summit Entertainment m.fl.
Distributør
Nordisk Film Distribution A/S - Film
Nationalitet
USA
Produktionsår
2011
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
7. november 2011
Begrundelse
Filmen har en dramatisk og i perioder angstfyldt stemning, der blandt andet opleves i længerevarende passager, hvor en kvinde gradvist nedbrydes af et vampyrfoster der vokser i hende, og som hun føder uden bedøvelse ved kejsersnit. Fødslen skildres kaotisk, angstfyldt og relativt blodigt, men forløses i en roligere passage, hvor der tages vare på mor og barn. Senere mister kvinden bevidstheden og forsøges genoplives og i genoplivningsforsøget krydsklippes der til dramatiske billeder, der skal illustrere den indre kamp i kvindens krop. Filmen foregår imidlertid i et delvist fantasy-baseret univers befolket af vampyrer og varulve, som er velkendt af mange store børn. Endvidere får man forud for den dramatiske fødsel at vide, at det lille barn er godt, hvilken er med til at reducere skræmmevirkningen af den dramatiske fødselsscene. På den baggrund vurderes det, at filmen kun vil virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
Til Jacobs store fortvivlelse bliver Edward og Bella endelig gift og rejser på bryllupsrejse til en eksotisk ø ud for Brasiliens kyst. Efter bryllupsnatten bliver Bella gravid, men graviditeten udvikler sig så dramatisk og unaturligt hurtigt, at de tvinges til at rejse hjem. Mens det ufødte barns eksplosive vækst truer med at koste Bella livet, samles varulvene for at dræbe det ufødte monster, inden det bliver født. Samtidig samles familien Cullen for at forsvare Bella og hendes ufødte barn, så situationen udvikler sig hurtigt, og det endelige, uforsonlige opgør nærmer sig¿
Kommentarer
EVENTYR Men nok kun for store børn. Medierådet for Børn og Unge anbefaler derfor forældre at bruge ledsagereglen med forsigtighed i forbindelse med Breaking Dawn - part 1. Medierådet for Børn og Unge har givet Breaking Dawn Tilladt for børn over 11 år. Filmen er en historie om, hvordan pigen Bella bringes i livsfare på grund af det barn, hun venter med sin vampyrkæreste. Filmen bygger på den såkaldte Twilight serie, som nyder stor popularitet blandt store børn, og som de derfor kan forventes at være fortrolige med. Filmen indeholder en række uhyggelige scener, men på grund af af eventyruniversets karakter har filmen ikke fået en højere vurdering. Medierådet for Børn og Unges ledsageregel indebærer, at børn, der er fyldt 7 år, må se filmen i følge med en voksen. En række børn vil nok være meget interesserede, så det er op til de enkelte forældre at vurdere barnets modenhed og interesse i forhold til, at der vises dramatiske scener med voldsomme effekter på både lyd - og billedsiden. Er man i tvivl, er det bedst at vente til filmen kommer på DVD, da fjernsynsformatet vil virke mindre voldsomt.
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.