Tilbage til søgeresultater
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år The Help
Original titel
The Help
Dansk titel
Niceville
Medie
Film
Længde i minutter
137 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Michael Barnathan
Instruktør
Tate Taylor
Producerende filmselskab
Walt Disney Pictures
Distributør
The Walt Disney Company Nordic, filial af The Walt Disney Company Nordic AB, Sverige
Nationalitet
USA
Produktionsår
2010
Afgørelse
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Vurderet dato
19. august 2011
Begrundelse
Filmen er fortalt i et roligt tempo og har en varm grundstemning. Den indeholder dog også scener, hvor mennesker skændes og undertrykkes fysisk og psykisk, samt et par enkelte lettere dramatiske scener. I en scene ser man eksempelvis en kvinde, der aborterer blødende på et badeværelsegulv. Generelt gør det sig gældende for de lettere dramatiske scener, at dramatikken foregår uden for billedet, således at kun lydsiden afslører det dramatiske. I en scene bliver et barn eksempelvis slået af sin mor uden for billedet, mens man hører barnets gråd. Samtidig er de indlagt i den ellers roligt fortalte ramme, hvor hovedpersonerne fremstår stærke og handlekraftige, så det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under syv år.
Handling
USA. 60ernes Mississippi. Den nye racelov er netop blevet indført. Adskillelsen mellem hvide og sorte er pludselig ikke længere lovlig. Ku Klux Klan hærger, og sorte lever i skræk og rædsel. Så meget desto mere fantastisk ¿ og modigt ¿ er det da også, da Aibileen, en sort tjenestepige, indvilger i at fortælle sin historie til miss Skeeter, en ung hvid kvinde, der aldrig har forstået, hvorfor hendes egen elskede ¿mammy¿ forsvandt ud af hendes liv, og som har sat sig for at beskrive tilværelsen of en række sorte tjenestepiger. Aibileen er den første. Men det er ikke nok med kun én stemme. Langsomt, møjsommeligt og i dybeste hemmelighed lykkes det at rekruttere andre kvinder og få dem til at fortælle deres historie ¿ med livet som indsats.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.