Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år RISE OF THE PLANET OF THE APES
Original titel
RISE OF THE PLANET OF THE APES
Dansk titel
ABERNES PLANET: OPRINDELSEN
Medie
Film
Længde i minutter
106 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
PETER CHERNIN, DYLAN CLARK, RICK JAFFA, AMANDA SILVER
Instruktør
RUPERT WYATT
Producerende filmselskab
TWENTIETH CENTURY FOX
Distributør
SF Studios (4125)
Nationalitet
USA
Produktionsår
2011
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
22. juli 2011
Begrundelse
Filmen har i perioder en actionpræget stemning, hvor aber og mennesker kæmper om magten, og den indeholder flere scener med forfølgelser, skyderier og eksplosioner. Herimellem indgår også roligere passager, hvor dyr og mennesker knytter venskaber. I en scene vil en mand forsvare sig mod aberne med en strømpistol. Han ender med selv at blive ristet, da aberne sprøjter vand på ham. I flere kortvarige klip ser man efterfølgende mandens svedne krop ligge livløs. I en anden scene ser man en abe, der angriber en helikopter med bevæbnede mænd. Aben bliver skudt gentagne gange, og helikopteren falder til jorden og eksploderer. Efterfølgende ligger en såret mand i helikoptervraget og tigger for sit liv, da helikopteren er ved at falde ud over en broside. En abe sender helikopteren ud over broen og manden skrigende i døden. Da de voldsomme scener dog generelt ikke er hverken meget blodige eller udpenslede, da ingen af filmens hovedkarakterer kommer til skade, og da filmens tema, hvor dyr får kunstig intelligens, har et tydeligt sci-fi-præg og dermed stor afstand til et realistisk scenarium, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
Menneskets arrogance forårsager en kæde af handlinger, som fører til voksende intelligens hos aber, og det udfordrer vores position som den dominerende art på jorden. Caesar, den første intelligente abe, svigtes af mennesker og bliver dermed leder for hans races spektakulære kamp om frihed og den ultimative konfrontation med menneskerne.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.