Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
Original titel
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
Dansk titel
Harry Potter og Dødsregalierne - del 2
Medie
Film
Længde i minutter
132 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
DAVID HEYMAN, DAVID BARRON, J. K. ROWLING
Instruktør
David Yates
Producerende filmselskab
Warner Bros.
Distributør
SF Studios (4125)
Nationalitet
USA
Produktionsår
2011
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
13. juli 2011
Begrundelse
Filmen har en ildevarslende grundstemning og rummer adskillige scener med forfølgelser, eksplosioner og kampe mellem overnaturlige væsner og troldmænd. I lange passager bekriger troldmænd hinanden, og i flere scener omkommer folk ved trolddomsmagt. I en scene forfølges en gruppe unge af ild, der er formet som dyr, og en af de unge falder i ildhavet og brænder op. I en anden scene ser man gennem et meleret vindue, hvordan en mand bliver dræbt af en slange. Han glider efterfølgende lettere blodig ned ad vinduet. Da filmen foregår i et urealistisk og for mange velkendt eventyrunivers, da de voldsomme scener ikke er decideret udpenslede, og da ingen af filmens hovedfigurer kommer alvorligt til skade, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
Troldmanden Harry Potter og hans venner Ron og Hermione står over for deres hidtil største opgave, da de skal tilbage til troldmandsskolen Hogwarts, nu under ledelse af Severus Snape, for at finde og ødelægge Voldemorts sidste horcruxes. Men da Voldemort bliver bekendt med deres mission, starter den største kamp.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.