Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år Dirch
Original titel
Dirch
Dansk titel
Dirch
Medie
Film
Længde i minutter
116 minutter
Længde i meter
3163 meter
Producer
Michael Ricks m.fl.
Instruktør
Martin Zandvliet
Producerende filmselskab
Koncern TV- og Filmproduktion m.fl
Distributør
Nordisk Film Distribution A/S - Film
Nationalitet
Danmark
Produktionsår
2011
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
15. juni 2011
Begrundelse
Filmen har en melankolsk grundstemning. I flere scener ses voksne der er knugede, triste og berusede. I en scene ser vi to hovedpersoner der skændes, hvorunder den ene flere gange slår den anden i ansigtet. Vi følger teaterprøverne på et stykke, hvor hovedpersonen skal "kvæle" en pige. Disse scener er imidlertid kortvarige og afveksles af komiske revyindslag. Filmen følger også et sygdomsforløb med gengivelser af kropsligt forfald. I et ret langt klip gennemlever hovedpersonen et hjerteanfald. Dette virker realistisk og er voldsomt på billede- såvel som lydside. Da vi efterfølgende ser, at der bliver taget hånd om ham på hospitalet, og da de øvrige beskrivelser af sygdomsforløbet ikke er udpenslede og indgår i en meningsfuld sammenhæng, vurderes det at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
København i slutningen af 50´erne, et stort forventningsfuldt publikum stimler sammen ned ad Frederiksberg Allé. De skal i teatret, og der er især én de er kommet for at se: Dirch Passer. Han er ikke meget mere end 30 år gammel, og allerede en myte.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.