Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år X-MEN: FIRST CLASS
Original titel
X-MEN: FIRST CLASS
Dansk titel
X-MEN: FIRST CLASS
Medie
Film
Længde i minutter
132 minutter
Længde i meter
3616 meter
Producer
GREGORY GOODMAN, SIMON KINBERG, LAUREN SHULER DONNER, BRYAN SINGER
Instruktør
MATTHEW VAUGHN
Producerende filmselskab
20. CENTURY FOX
Distributør
SF Studios (4125)
Nationalitet
USA
Produktionsår
2011
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
27. maj 2011
Begrundelse
Filmen foregår i en verden, der er delvist befolket af mutanter. Den indeholder en række voldsomme scener, hvor mennesker og mutanter overfaldes eller slås ihjel. Stemningen er flere steder dyster, truende og voldsom, men disse sekvenser afløses af roligere scener, og i kampscenerne dvæles der ikke ved blodet, volden eller døden. Da filmen foregår i et univers, der har stor distance til realisme, blandt andet i kraft af science fiction indslag, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
X-Men: First Class følger den klassiske Marvel mytologi og kortlægger den episke begyndelse på X-Men sagaen. Før Charles Xavier og Erik Lensherr tog navnene Professor X og Magneto, var de to unge mænd, som opdagede deres kræfter for første gang. Før de blev ærkefjender, var de gode venner og arbejdede sammen med andre mutanter for at stoppe den største trussel, verden nogensinde har kendt. I denne proces opstod en alvorlig splittelse mellem dem, hvilket var begyndelsen på den evige krig mellem Magnetos broderskab og Professor Xs X-men.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.