Tilbage til søgeresultater
Tilladt for alle Potiche
Original titel
Potiche
Dansk titel
Potiche Trofæ-fruen
Medie
Film
Længde i minutter
103 minutter
Længde i meter
2814 meter
Producer
Eric Altmeyer
Instruktør
François Ozon
Producerende filmselskab
Mandarin Films
Distributør
Scanbox Entertainment Danmark A/S (DVD)
Nationalitet
Frankrig
Produktionsår
2010
Afgørelse
Tilladt for alle
Vurderet dato
12. maj 2011
Begrundelse
Filmen indeholder enkelte scener, hvor voksne skændes, scener, hvor en folkemængde er ophidsede, og en scene, hvor en mand falder om med et ildebefindende. Da disse scener alle er indlagt i en varm og komisk ramme, hvor ingen er bange, vurderes det, at filmen ikke vil kunne virke angstfremkaldede på børn og unge.
Handling
Suzanne Pujol er en lydig og perfekt kone, der får sin mand og deres fælles hjem til at stråle. Hun er indbegrebet af en trofæhustru (une potiche). Ægtemanden Robert er ved at køre sin paraplyfabrik i sænk. Og da fabrikkens arbejdere går i strejke og kidnapper Robert, som efterfølgende får et hjerteanfald, må Suzanne pludselig smide skåneærmerne og tage chefhatten på. For at stå stærkere allierer hun sig med byens kommunistiske borgmester, der også er hendes tidligere bejler. Til alles store overraskelse viser Suzanne sig at være en ekstraordinær og dygtig forretningskvinde. Så da Robert vender tilbage i topform efter sin restitution, kommer der for alvor gang i kampen om passioner og ikke mindst - positioner.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.