Tilbage til søgeresultater
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Oscar et la dame rose
Original titel
Oscar et la dame rose
Dansk titel
Oscar and the lady in pink
Medie
DVD
Længde i minutter
105 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Jean-Yves Asselin
Instruktør
Eric-Emmanuel Schmitt
Producerende filmselskab
Pan Européenne Production
Distributør
Scanbox Entertainment Danmark A/S (Filmdistribution)
Nationalitet
Frankrig
Produktionsår
2009
Afgørelse
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Vurderet dato
5. maj 2011
Begrundelse
Filmen handler om en dreng, der skal dø, og behandler således et emne, der kan være svært at håndtere, især for yngre børn. Den alvorlige tematik formidles dog med varme og humor i kraft af filmens hovedkarakterer. Ikke mindst drengens nære venskab med en voksen kvinde og de stærke, livgivende fantasiverdener, de bygger op sammen, samt kærligheden til en pige giver drengen styrke til at klare sin situation, og også bekæmpe både mareridt og de spøgelser, der i flere scener hjemsøger de syge børn. Disse scener er dog meget kortvarige og forløses hurtigt med mere livsbekræftende scener. Da døden fremstilles udramatisk og fredfyldt, hvor den døende dreng er afklaret og ikke bange, og da filmen ikke gør brug af stærke sorgfremstillinger eller virkemidler, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under syv år.
Handling
En varm og fantastisk livsbekræftende historie om drengen Oscar og hans frivillige sygehjælper "The lady in Pink". Da lægerne giver den dødssyge Oscar 12 dage tilbage at leve i beslutter The Lady in Pink at forvandle hver dag til milepæle så han kan føle at han har levet et helt liv selv om han kun er 10 år.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.