Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år Skyskraber
Original titel
Skyskraber
Dansk titel
Skyskraber
Medie
Film
Længde i minutter
89 minutter
Længde i meter
2426 meter
Producer
Morten Kjems Juhl & Birgitte Skov
Instruktør
Rune Schjøtt
Producerende filmselskab
Fine & Mellow Productions m.fl.
Distributør
Nordisk Film Distribution A/S - Film
Nationalitet
Danmark
Produktionsår
2011
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
11. april 2011
Begrundelse
Filmen, der er fortalt i en skæv,absurd og magisk realistisk tone, foregår i et trøstesløst og undertrykkende lilleby-samfund, og rummer dramatiske og grænseoverskridende scener. I en scene fornedres og skubbes en ung blind pige på ubehagelig vis rundt af en gruppe intimiderende jævnaldrende. I en anden intens scene trues en søn med kastration af sin overdominerende far. I en tredje akavet scene fortæller en ung mand handlingen fra en pornofilm for en blind pige, mens de ser den. Der er her tale om meget konkrete verbale beskrivelser af analsex, som dog i kraft af skuespillet og den filmiske iscenesættelse fremstår enormt afseksualiserede. Ingen af de dramatiske og grænseoverskridende scener er udpenslede, samt filmens karakterer er aktivt handlende og filmen forløses positiv, hvorfor filmen kun vurderes at ville kunne virke skræmmende og uegnet for bør under 11 år.
Handling
I Skyskraber lever den 17-årige Jon i et lille klaustrofobisk samfund, der engang så sit snit til at vokse sig større med butikscenter, højhuse og lyskryds. Da Jon var 9 år, satte en absurd trafikulykke en stopper for byens ambitioner, og Jon fik skylden til trods for sit helt igennem uskyldige væsen. Jons far har siden gjort det til sin mission i livet at holde knægten fra at lave flere ulykker og undertrykker ham i en grad, der forhindrer ham i at blive voksen. Men noget spirer i Jon og byens smukke, blinde pige, Edith, vækker forbudte følelser.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.