Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år Harry Potter and the Deathly Hallows - part 1
Original titel
Harry Potter and the Deathly Hallows - part 1
Dansk titel
Harry Potter og Dødsregalierne - del 1
Medie
Film
Længde i minutter
147 minutter
Længde i meter
4014 meter
Producer
David Barron, David Heyman
Instruktør
David Yates
Producerende filmselskab
Warner Bros.
Distributør
Sandrew Metronome Filmdistribution A/S
Nationalitet
USA
Produktionsår
2010
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
8. november 2010
Begrundelse
Filmen, som i lange passager er dyster, mørk og ildevarslende, rummer mange scener med dramatiske tryllestavskampe, forfølgelser, tortur og drab. I en trykket scene dræbes en tilfangetaget kvinde koldblodigt. I en anden scene udsættes en af filmens hovedfigurer for tortur. I en tredje voldsom scene angribes filmens hovedfigurer af en stor og meget truende slange. Da filmen foregår i et urealistisk eventyrunivers, de voldsomme scener ikke er decideret udpenslede, samt ingen af filmens hovedfigurer kommer alvorligt til skade, vurderes filmen kun at ville kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
De velkendte figurer Harry, Ron og Hermione drager af sted for at gennemføre den farefulde mission at finde hemmeligheden bag Voldemorts udødelighed og dermed tilintetgørelse af Horcruxerne. Alene, uden vejledning eller beskyttelse fra deres lærere eller professor Dumbledore, er de tre venner mere afhængige af hinandens hjælp end før. Men der er mørke kræfter iblandt dem, som truer med at skille dem af.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.