Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 15 år La rafle
Original titel
La rafle
Dansk titel
Beslutningen
Medie
Film
Længde i minutter
125 minutter
Længde i meter
3425 meter
Producer
Alain Goldman
Instruktør
Roselyne Bosch
Producerende filmselskab
Gaumont
Distributør
Miracle Film Distribution
Nationalitet
Frankrig
Produktionsår
2010
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
21. september 2010
Begrundelse
Filmen opbygger i lange perioder en stemning af undertrykkelse og desperation. Filmen rummer adskillige meget realistiske scener med voldelige overgreb, indespærringer, trusler, ydmygelser og følelsesmæssige sammenbrud. I flere scener ser man personer, herunder også børn, blive slået og sparket brutalt af fangevogtere. I en scene ligger en blødende kvinde på jorden efter at have begået selvmord ved at kaste sig ud fra et hus. I en lang og følelsesmæssigt oprivende scene skilles børn fra deres forældre under en deportation. Da desperationen og den følelsesmæssige spænding, der opbygges, er markant, meget realistisk og langvarig, og da flere af de voldelige scener er blodige, vurderes det, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.
Handling
Juni, 1942. Joseph er 11 år gammel og på vej skole med en gul stjerne syet ind til brystet på sit tøj. Dagligt bliver han både hånet og hjulpet af folk i byen. Mellem venlighed og modvillighed har han og familien lært at klare sig i det tysk-besatte Paris i Montmartre-kvarteret og de lever trods trængslerne et forholdsvis sikkert liv. Det er de i hvert fald overbevist om indtil morgenen, den 16.juli 1942, hvor den skrøbelige tilværelse krakelerer. Fra Vélodome DHiver, hvor 13.000 jøder stuves sammen i en kæmpe arena, til lejren Beaune-La-Rolande og fra Vichy til terrassen på Berghof, følger filmen ofrene og bødlerne for et af 2.verdenskrigs sorteste kapitler.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.