Tilbage til søgeresultater
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år HOW TO TRAIN YOUR DRAGON
Original titel
HOW TO TRAIN YOUR DRAGON
Dansk titel
SÅDAN TRÆNER DU DIN DRAGE
Medie
Film
Længde i minutter
99 minutter
Længde i meter
2694 meter
Producer
Kirstine Belson/Tim Johnson
Instruktør
Dean Deblois/Christ Sanders
Producerende filmselskab
DREAMWORKS
Distributør
United International Pictures
Nationalitet
USA
Produktionsår
2009
Afgørelse
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Vurderet dato
18. marts 2010
Begrundelse
Filmen er en animationsfilm, der foregår i et urealistisk eventyrunivers. Den indeholder dog adskillige langvarige actionsekvenser, hvor filmens centrale personer jager drager eller jages af dem. Enkelte af disse scener har en dyster billedside og en dramatisk lydside og ledsages endvidere af flere chokeffekter. Da handlingen udspiller sig indenfor rammerne af et urealistisk fantasiunivers, og da den relativt hurtigt kommer til at samle sig om et venskab mellem et menneske og en drage, hvorved dragerne kommer til at virke mindre farlige, vurderes filmen kun til at virke skræmmende på børn under 7 år.
Handling
Filmen foregår i en mytisk verden befolket af vikinger og drager. Drengen Hikke, en viking teenager, passer ikke helt ind i sin stammes mangeårige tradition for heroiske dragekrigere. Hans liv bliver vendt fuldstændigt på hovedet, da han møder en drage, som udfordrer ham og de andre vikinger til at se verden på en helt ny måde.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.