Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år Alice in wonderland
Original titel
Alice in wonderland
Dansk titel
Alice in wonderland
Medie
Film
Længde i minutter
102 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Tim Burton m.fl.
Instruktør
Tim Burton
Producerende filmselskab
Walt Disney Pictures
Distributør
The Walt Disney Company Nordic, filial af The Walt Disney Company Nordic AB, Sverige
Nationalitet
USA
Produktionsår
2010
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
18. februar 2010
Begrundelse
Store dele af filmens handling foregår i et eventyrligt og fantastisk univers. Filmen indeholder en lang række scener med forfølgelser, henrettelser og kampe, hvor hovedpersonen er i alvorlig fare. I en scene forfølges hovedpersonen af en brølende, monsteragtig hund, som ender med at få stukket det ene øje ud. I andre scener ser man en ildspyende drage angribe og en person, der krydser en voldgrav ved at gå på ansigterne af døde mennesker. I to scener med en høj dramatisk intensitet tror man, at en person er ved at blive halshugget, og man overværer desuden en langvarig kamp mod en frygtindgydende drage, der ender med at få hovedet hugget af. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
Den 19-årige Alice vender tilbage til den eventyrlige verden, hun første gang oplevede som en ung pige, og hvor hun igen møder sine barndomsvenner: Hr. Kanin, Di og Dum, Syvsoveren, Kålormen, Filurkatten og selvfølgelig Den gale Hattemager. Alice kaster sig ud på en fantastisk rejse for at finde sin sande skæbne og bekæmpe den krigeriske Dronning af Eventyrlands brutale regime.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.