Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år PERCY JACKSON & THE OLYMPIANS: THE LIGHTNING THIEF
Original titel
PERCY JACKSON & THE OLYMPIANS: THE LIGHTNING THIEF
Dansk titel
PERCY JACKSON & LYNTYVEN
Medie
Film
Længde i minutter
118 minutter
Længde i meter
3231 meter
Producer
KAREN ROSENFELT, CHRIS COLUMBUS, MICHAEL BARNATHAN, MARK RADCLIFFE
Instruktør
CHRIS COLUMBUS
Producerende filmselskab
TWENTIETH CENTURY FOX
Distributør
SF Studios (4125)
Nationalitet
USA
Produktionsår
2009
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
4. februar 2010
Begrundelse
Filmen blander realisme og mytologi, og har en til tider meget truende stemning, hvilket især understreges på lydsiden. Den indeholder en del actionscener med forfølgelser, eksplosioner og kampe, hvor hovedpersonens liv flere gange er truet af monstre og skræmmende væsner. Nogle af disse scener indeholder tillige chokeffekter og gode gys. F.eks. forvandler en person sig pludselig til et skræmmende, flyvende monster, der overfalder hovedpersonen, mens han er hjælpeløs. I en anden scene ser man en person blive til sten. Da ingen af hovedpersonerne imidlertid kommer alvorligt til skade, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
Teenageren, Percy Jacksons liv tager en uventet drejning, da det går op for ham, at hans far er havguden, Poseidon og at han selv er under mistanke for at have stjålet Zeus lynkilde. Han kommer på en eventyrlig rejse og får mange nye problemer, men også nye venner i kampen for at skaffe lynkilen tilbage og befri sin mor fra dødsguden Hades klør inden sommersolhverv.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.