Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 15 år Sherlock Holmes
Original titel
Sherlock Holmes
Dansk titel
Sherlock Holmes
Medie
Film
Længde i minutter
129 minutter
Længde i meter
3522 meter
Producer
Susan Downey, Dan Lin, Joel Silver
Instruktør
Guy Ritchie
Producerende filmselskab
Village Roadshow Pictures m.f.
Distributør
Sandrew Metronome Filmdistribution A/S
Nationalitet
USA
Produktionsår
2009
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
15. december 2009
Begrundelse
Filmen, som har en intens, spændingsladet og i lange passager ildevarslende grundstemning, rummer talrige scener med blandt andet voldsomme, udpenslede slåskampe og eksplosioner, brutale henrettelser, filmiske chok og hængninger. I en scene antændes en mand på dramatisk vis, så han bliver en brændende fakkel, som kaster sig ud fra et vindue og falder ned fra stor højde. I en anden scene ses på udpenslet, detaljeret vis hvordan en mand tæskes fra sans og samling i en slåskamp. I en tredje scene henrettes en mand på koldblodig vis ved medicinsk at blive lammet for derefter på langsom vis at drukne. Selvom mange af disse scener også indeholder humoristiske elementer, og filmen foregår i et urealistisk univers, vurderes de udpenslede scener alligevel at kunne virke skræmmende på 11-12 årige børn. Filmen vurderes derfor til at kunne virke skræmmende på børn og unger under 15 år.
Handling
Sherlock Holmes og DR. Watson kastes ud i et mysterie, da den onde Lord Blackwood øjensynlig genopstår fra graven efter at være blevet henrettet ved hængning. Nu må de to detektiver tage kampen op mod Blackwood og hans planer om at tage verdensmagten...
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.