Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år AVATAR
Original titel
AVATAR
Dansk titel
AVATAR
Medie
Film
Længde i minutter
162 minutter
Længde i meter
4421 meter
Producer
JAMES CAMERON OG JON LANDAU
Instruktør
JAMES CAMERON
Producerende filmselskab
TWENTIETH CENTURY FOX
Distributør
SF Studios (4125)
Nationalitet
USA
Produktionsår
2009
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
11. december 2009
Begrundelse
Filmen har i lange perioder en særdeles dramatisk stemning og indeholder adskillige scener med forfølgelser, eksplosioner, skyderier, kampe og drab. Under disse kampe såres og dræbes flere af filmens gode personer. Da filmen foregår i et science fiction-præget, fantasifuldt univers fjernt fra realisme, og da der ikke dvæles ved blodige detaljer, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
Historien foregår på den fremmedartede og tryllebindende måne kaldet Pandora. Her lever mere end tre meter høje, blå, menneskelignende væsner, Na'vi. Denne fremmede verden er rig på fantasifulde landskaber, væsener og ukendt beplantning. Mennesker kan ikke ånde den pandoriske luft, så de udvikler genetiske hybrider af mennesker, kaldet avatarer, som kan kontrolleres via en mental forbindelse på jorden. Avatar er historien om den tidligere soldat, Jack, der i skikkelse af sin avatar kastes ud på endannelsesrejse gennem Pandoras forunderlige verden.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.