Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år Julefrokosten
Original titel
Julefrokosten
Dansk titel
Julefrokosten
Medie
Film
Længde i minutter
86 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Ronnie Fridthjof
Instruktør
Rasmus Heide
Producerende filmselskab
Fridthjorf Film
Distributør
Scanbox Entertainment Danmark A/S (DVD)
Nationalitet
Danmark
Produktionsår
2009
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
1. oktober 2009
Begrundelse
Filmen indeholder mange scener med uheld, ulykker og opgør. I en scene fx kører en spritbilist ind i en holdende bil. Scenerne indgår dog i en sammenhæng, hvor ingen personer kommer alvorligt til skade. Filmen indeholder desuden en scene, hvor en af personerne opfordrer til fysisk afstraffelse som et led i seksuel nydelse. Scenerne indgår i en tvetydig humoristisk ironisk sammenhæng, der er sjofel, men samtidig vanskelig tilgængelig for børn. Det skønnes derfor, at filmen kan virke grænseoverskridende og skræmmende på børn under 11 år.
Handling
Den årlige Julefrokost hos autoværkstedet Holgers Auto står for døren, og alle i det hyggelige værksted glæder sig gevaldigt. Det gælder også den nyansatte værkfører Anders Bo, der efter de første ti snaps, ikke kan lade være med at falde for alle de skøre og skæve eksistenser; ikke mindst Holgers datter Amalie, der bliver skarpt bevogtet af den retardere og hårdtslående fejedreng Buller. Traditionen tro, går julefrokosten fuldstændig amok, alle smider deres hæminger og hverdagens små stridigheder blusser for alvor op. Det viser sig også, at Anders Bo ikke kun er med til julefrokosten for at feste med sine nye kolleger, han har en skjult dagsorden, der pludselig sætter hans populæritet hos sine nye venner, og nyfundne kærlighed til Amalie på spil. Og når promillen har taget over, kan det kun gå galt!
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.