Tilbage til søgeresultater
Tilladt for alle Grisen
Original titel
Grisen
Dansk titel
Grisen
Medie
DVD
Længde i minutter
23 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Tivi Magnusson
Instruktør
Dorte W. Høgh
Producerende filmselskab
M&M Productions A/S
Distributør
Det Danske Filminstitut
Nationalitet
Danmark
Produktionsår
2008
Afgørelse
Tilladt for alle
Vurderet dato
6. oktober 2009
Begrundelse
DVDen er fortalt i et roligt tempo. Den indeholder enkelte optrin, hvor personer er uvenner og skændes, men da disse er relativt afdæmpede, og da de ikke ledsages af voldsomme billed- eller lydeffekter, vurderes DVDen ikke til at kunne virke skræmmende på de yngste.
Handling
Den 78-årige Asbjørn Hall bliver indlagt på hospitalet for at få foretaget en mindre operation i endetarmen. Doktoren får dog mistanke om, at Asbjørn måske har kræft, og Asbjørn må blive på hospitalet. Asbjørn bliver bange og ensom, men får øje på et spøjst maleri på væggen, der forestiller en fornøjet gris i fuld firspring. Asbjørn knytter sig til grisen på billedet, og midt i hans angst og ensomhed bliver den smilende gris hans ven og skytsengel. Da Asbjørn vågner efter operationen, er billedet af grisen væk, og en pakistansk patient Aslam er blevet placeret på stuen. Aslam er muslim, og hans familie har fået billedet fjernet, idet de følte, at det fornærmede deres syge far. Men Asbjørn er overbevist om, at han har brug for billedet for at blive rask.
Kommentarer
Målgruppen er unge og voksne
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.