Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år Harry Potter and the Halfblood Prince
Original titel
Harry Potter and the Halfblood Prince
Dansk titel
Harry Potter og Halvblodsprinsen
Medie
Film
Længde i minutter
153 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
David Heyman, David Barron
Instruktør
David Yates
Producerende filmselskab
Warner Bros.
Distributør
Sandrew Metronome Filmdistribution A/S
Nationalitet
USA
Produktionsår
2009
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
2. juli 2009
Begrundelse
Filmen indeholder flere scener med overfald, trusler, dramatiske magiske kampe, dødelige forgiftninger og mord. I en scene fx duellerer hovedpersonen mod en ond modstander med magiske våben, og hvor en af personerne bliver alvorligt såret. I en anden scene bliver hovedpersonen angrebet af en mængde uhyggelige væsner, der er ved at drukne ham. Filmen handler om kampen mellem det gode og det onde, hvor de gode er stærke og handlekraftige. Da filmen foregår i et urealistisk eventyrligt univers med stor distance til virkeligheden, vurderes filmen til kun at virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
I Harry Potter og Halvblodsprinsen har Voldemort strammet sit greb om både Mugglerne og troldmandsverdenen, og Hogwarts er ikke længere et sikkert sted at opholde sig. Harry Potter har mistanke om, at faren ligger indenfor skolens mure, men Dumbledore er mere opsat på at forberede ham på den endelige kamp, som han ved nærmer sig. Sammen forsøger de at finde den nøgle, der kan afsløre Voldemorts forsvar, og for at gøre dette rekrutterer Dumbledore sin gamle ven og kollega, levemanden Professor Horace Schnobbevom, som menes at have vitale informationer, der kan bruges mod Voldemort.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.