Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 15 år Terminator Salvation
Original titel
Terminator Salvation
Dansk titel
Terminator Salvation
Medie
Film
Længde i minutter
115 minutter
Længde i meter
3142 meter
Producer
Derek Anderson
Instruktør
McG
Producerende filmselskab
Sony Pictures
Distributør
The Walt Disney Company Nordic, filial af The Walt Disney Company Nordic AB, Sverige
Nationalitet
USA
Produktionsår
2009
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
15. maj 2009
Begrundelse
Filmen har en udpræget dyster og truende stemning, og består hovedsageligt af voldsomme actionscener med fx intense bilforfølgelser, eksplosive kampe med faretruende robotter og halsbrækkende helikopterstyrt. At de voldsomme scener afløser hinanden hurtigt, er med til at det meget høje spændingsniveau fastholdes uden ret mange ophold filmen igennem. Foruden en markant voldsom lydside, anvendes der også talrige chokeffekter, hvor fx sagesløse ofre pludseligt og brutalt fanges af kæmperobotter. Flere af de intense kampscener og scener med helikopterstyrt er endvidere filmet, så det for publikum er som at være midt i det krigskaoset selv. På den baggrund vurderes filmen at kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.
Handling
Året er 2018. Den yderste Dag er kommet, gået og har efterladt civilisationen, som vi kendte den, i ruiner. En hær af Terminators hersker nu i den post-apokalyptiske verden, hvor de dræber eller indsamler de få overlevende mennesker. Men de overlevende har organiseret sig i en modstandsbevægelse, der skjuler sig under jorden, hvorfra de lynhurtigt slår til mod den ellers totalt overlegne fjende. Terminatorne styres af det kunstige overvågningssystem, Skynet, der 14 år tidligere udviklede selvbevidst intelligens, hvorefter det ¿ helt uden varsel ¿ vendte sig mod sine skabere og udløste den atomare udslettelse mod den uforberedte klode. Kun én mand forudså katastrofen; en mand, hvis liv er tæt forbundet med menneske-hedens skæbne, John Connor, der sammen med de andre overlevende nu står over for den mørke fremtid, som han hele sit liv er blevet advaret imod. Men noget uforudset har rystet hans tro på, at menneskeheden har en chance for at vinde den ulige krig.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.