Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år Twilight
Original titel
Twilight
Dansk titel
Twilight
Medie
Film
Længde i minutter
118 minutter
Længde i meter
3237 meter
Producer
Wyck Godfrey m.fl
Instruktør
Catherine Hardwicke m.fl
Producerende filmselskab
Summit Entertainment m.fl.
Distributør
Nordisk Film Distribution A/S - Film
Nationalitet
USA
Produktionsår
2008
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
7. januar 2009
Begrundelse
Filmen indeholder en række scener med uhygge og en dramatisk stemning. I enkelte scener ses slagsmål og overfald. Gysereffekterne er kortvarige og i flere tilfælde afløses de hurtigt af humor og overraskende klip. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
Twilight handler om ung, stærk og forbudt kærlighed. Heltinden er pigen, Bella, som flytter fra Phoenix til en lille by i staten, Washington. Bella føler sig som en outsider på den nye high school, men bliver øjeblikkeligt tiltrukket af den mærkelige, verdensfjerne og smukke søskendeflok fra familien Cullen - især af den 17-årige Edward. Familien Cullen viser sig at være en lokal vampyrslægt. Edward har været 17 år siden 1918. Han er superstærk og superhurtig, han kan læse folks tanker, og han hverken trækker vejret eller ældes. Hans hud er kold, og når han udsættes for sol bliver han ikke forbrændt - men han stråler.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.