Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 15 år Himlen Falder
Original titel
Himlen Falder
Dansk titel
Himlen Falder
Medie
Film
Længde i minutter
115 minutter
Længde i meter
3132 meter
Producer
Ib Tardini & Camilla Ramonn Olsen
Instruktør
Manyar I. Parwani
Producerende filmselskab
Zentropa Productions
Distributør
Nordisk Film Distribution A/S - Film
Nationalitet
Danmark
Produktionsår
2008
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
7. januar 2009
Begrundelse
Filmen har en meget dyster og truende stemning og indeholder en lang række meget voldsomme og alvorlige scener med overgreb, insest og voldtægt. Personernes angst og psykiske kriser fremstår særdeles tydeligt og skaber en meget alvorlig og trøstesløs stemning. I flere scener forekommer desuden vold, slagsmål og mord. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på unge under 15 år.
Handling
Sara blev fjernet fra sin familie som 11-årig og anbragt i en plejefamilie. Nu, som 28-årig, får hun nyheden om at hendes biologiske mor er død. Trods en modvilje mod at grave i sin uforløste fortid, rejser hun til Fyn for at deltage i begravelsen og se sin storebror, Danni, som hun havde et tæt forhold til som barn. Sara opdager hurtigt, at både Danni og hendes far, Kjeld ikke kan genkende hende og hun vælger at tie om sin identitet. Hendes plan om blot at se sin bror og tage tilbage til København ændrer sig, da hun opdager, at hun har to små søstre. Hun begynder at overvåge farens hus og langsomt afdækkes nogle frygtelige begivenheder, der trækker deres spor tilbage til Saras barndom. Himlen Falder handler om at gøre op med sin fortid og rejse sig fra støvet. Filmen er inspireret af Tønder-sagen.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.