Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år IRON MAN
Original titel
IRON MAN
Dansk titel
IRON MAN
Medie
Film
Længde i minutter
123 minutter
Længde i meter
3369 meter
Producer
Jon Favreau/Peter Billingsley
Instruktør
Jon Favreau
Producerende filmselskab
PARAMOUNT
Distributør
United International Pictures
Nationalitet
USA
Produktionsår
2008
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
24. april 2008
Begrundelse
Filmen indeholder mange krigslignende scener med bombninger, eksplosioner og skyderier. I flere scener bliver mennesker ramt og dør, fx bliver hovedpersonen og nogle amerikanske soldater i en scene overfaldet og beskudt. Filmen indeholder desuden scener, hvor mennesker bliver udsat for tortur fx får hovedpersonen i en scene, hvor han er under fangenskab flere gange holdt hovedet under vand. Filmen handler om kampen mellem de onde og de gode, hvor hovedpersonen er en stærk person med tydelige heltetræk, der aldrig er rigtig bange. Da filmen desuden indeholder flere urealistiske træk, og hovedpersonen til sidst klarer problemerne uden at komme alvorligt til skade, vurderes filmen til kun at virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
Tony Stark er en af de vigtigste våbenproducenter i verden, en genial opfinder og en playboy. Hvad hans våben kan bruges til, opdager Tony Stark dog først for alvor, da de bliver vendt mod ham selv under en test i et mellemøstligt land. Hårdt såret bliver han bortført af angriberne, og efter en operation, tvinges han til at rekonstruere sit seneste dødbringende missil til oprørslederen Raza. I hemmelighed bygger Stark et automatisk panser med ham selv indeni, som skal gøre flugt mulig. Under sit fagenskab opdager Tony, at fjenden råder over hans våben og ved, at der må være våbensmuglere på spil.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.