Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 15 år Flammen & Citronen
Original titel
Flammen & Citronen
Dansk titel
Flammen & Citronen
Medie
Film
Længde i minutter
137 minutter
Længde i meter
3730 meter
Producer
Lars Rahbek
Instruktør
Ole Christian Madsen
Producerende filmselskab
Nimbus Film Production
Distributør
Sandrew Metronome Filmdistribution A/S
Nationalitet
Danmark
Produktionsår
2008
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
4. marts 2008
Begrundelse
Filmen indeholder adskillige scener med voldsomme opgør og drab, hvoraf de fleste har karakter af henrettelsesagtige nedskydninger. I en scene skyder to hårdt sårede på hinanden, inden den ene køres over af en bil. I en anden scene henrettes tre personer, der har været udsat for blodig tortur, på ladet af en bil. I en scene dræbes uskyldige, heriblandt en lille dreng, da en bil ved en fejl udsættes for beskydning. Da flere af drabene er detaljerede og meget blodige, vurderes det, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.
Handling
Vi befinder os i det besatte København. Året er 1944. Mens resten af det velstående lands borgere skutter sig og håber, at krigen snart får ende, er modstandsfolkene "Flammen" og "Citronen" Holger Danske gruppens mest effektive våben. Ordrer til deres aktioner videregives fra højere hold af politichefen Aksel Winther. Da Flammen beordres til at henrette sin kæreste, den smukke og gådefulde kurér Ketty, kommer han imidlertid i tvivl. Med en stigende dusør på sit eget hoved frygter han nu hverken at kunne stole på Ketty eller nogen anden. I kampen for landets frihed er zonerne grå, og det bliver sværere og sværere at finde grænsen mellem venner og fjender.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.