Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år GOLDEN COMPASS, THE
Original titel
GOLDEN COMPASS, THE
Dansk titel
Det Gyldne Kompass
Medie
Film
Længde i minutter
113 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
BILL CARRARO, DEBORAH FORTE
Instruktør
CHRIS WEITZ
Producerende filmselskab
NEW LINE CINEMA
Distributør
SF Studios (4125)
Nationalitet
USA
Produktionsår
2007
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
30. november 2007
Begrundelse
Filmen foregår i et historisk fantasy-univers fjent fra genkendelig realisme og rummer adskillige scener, hvor børn trues, forfølges og spærres inde samt scener med slagsmål, kampe, eksplosioner og drab. I flere scener skifter en central voksen karakter personlighed og optræder truende over for et barn. I en anden scene bliver en tilfangetaget, desperat pige - anbragt i et bur - skilt fra en del af sig selv ved hjælp af laserlys. Ingen af de voldsomme scener er blodige eller detaljerede, men da stemningen i filmen i passager er meget truende og ydermere understøttes af en voldsom billed- og lydside, vurderes det, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
Filmen er et fantastiske og hæsblæsende eventyr baseret på Philip Pullmans prisbelønnede trilogi af samme navn. I første film bliver vi introduceret for den unge og nysgerrige pige Lyra som lever i en verden meget lig vores men dog meget forskellig. Hun bor på Jordan kollegiet, hvor rektor og kollegiets professorer tager sig af hendes opdragelse, men der er en masse spørgsmål, som pirrer Lyras nysgerrighed. Hvad er det hendes onkel, Lord Asriel, har fundet på sin arktiske ekspedition? Og hvad har den smukke, unge og ærgerrige mrs. Coulter med Lord Asriels opdagelser at gøre? Og hvorfor forsvinder der igen og igen børn fra Oxford, altid sønner og døtre af fattige forældre? Bliver de taget af snapperne, som folk taler om i krogene? Lyra finder ud af, at alle disse spørgsmål hænger sammen, men for at finde frem til svarene må hun begive sig nordpå i Lord Asriels fodspor, hvor panserbjørnene vogter over deres uindtagelige fæstning, og hvor heksene flyver gennem den iskolde luft. En verden, som hidtil har været utilgængelig for mennesker...
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.