Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år Harry Potter and the Order of Phoenix
Original titel
Harry Potter and the Order of Phoenix
Dansk titel
Harry Potter og Fønixordenen
Medie
Film
Længde i minutter
139 minutter
Længde i meter
3790 meter
Producer
David Barron, David Heyman
Instruktør
David Yates
Producerende filmselskab
Warner Bros.
Distributør
Sandrew Metronome Filmdistribution A/S
Nationalitet
USA
Produktionsår
2007
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
18. juni 2007
Begrundelse
Filmen har en dramatisk og i perioder også truende og uhyggelig stemning og indeholder adskillige scener med forfølgelser, trusler og magiske kampe. I en scene angribes hovedpersonerne af spøgelseslignende monstre. I andre scener foregår der dramatiske opgør mellem de gode og de onde ved hjælp af magiske kræfter. Da de dramatiske scener hver gang afløses af scener med en roligere og mere humoristisk stemning, og da ingen af hovedpersonerne kommer alvorligt til skade, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
Allerede før semester-start på Hogwarts, skolen for heksekunster og troldmandsskab, har Harry kæmpet mod Dementorer i Little Whinging. Da Harry har brugt magi foran en muggler, bliver han indkaldt til en disciplinærhøring i Ministeriet for Magi, der truer med at bortvise Harry fra skolen. Heldigvis hjælper Dumbledore Harry, og han får lov til at starte på skolen til det femte semester.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.