Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 15 år SUNSHINE
Original titel
SUNSHINE
Dansk titel
SUNSHINE
Medie
Film
Længde i minutter
107 minutter
Længde i meter
2936 meter
Producer
ANDREW MACDONALD
Instruktør
DANNY BOYLE
Producerende filmselskab
DNA FILMS
Distributør
SF Studios (4125)
Nationalitet
USA
Produktionsår
2007
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
30. marts 2007
Begrundelse
Filmen skildrer en gruppe astronauters desperate forsøg på at fuldføre deres mission, samtidig med at de en for en må gå under og dø. Den indeholder adskillige voldsomme scener, hvor mennesker slås, flygter og dør under voldsomme omstændigheder. Man ser bl.a. en mand brænde op i det kraftige lys tæt på solen, og en anden fryse ihjel i det kolde verdensrum. Disse scener skildres endvidere med voldsomme billede- og lydeffekter og ledsages af indtil flere chok- og gyser effekter. Filmen vurderes derfor til at virke skræmmende på børn under 15 år.
Handling
Solen er ved at dø, og sker det, vil det selvsagt få katastrofale konsekvenser for jorden og menneskeheden. Det største rumskib der nogensinde er blevet bygget, ICARUS II, bliver derfor sendt ud i rummet med en enorm atom nyttelast ombord, hvis formål er at gendanne de dele af solen, der allerede er gået ud. Ombord på rumskibet er en besætning bestående af otte astronauter. De kommer alle til at stå ansigt til ansigt med deres værste frygt. Sandsynligheden for at missionen lykkes synes mere og mere usandsynlig som de langsomt nærmer sig den frygtindgydende og overvældende kraft fra universets største og mest imponerende enkelte objekt - solen!
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.