Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 15 år 300
Original titel
300
Dansk titel
300
Medie
Film
Længde i minutter
117 minutter
Længde i meter
3191 meter
Producer
Mark Canton, Bernie Goldman, Jeffrey Silver
Instruktør
Zack Snyder
Producerende filmselskab
Warner Bros.
Distributør
Sandrew Metronome Filmdistribution A/S
Nationalitet
USA
Produktionsår
2007
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
21. marts 2007
Begrundelse
Filmen har en truende stemning og indeholder lange ekstrem blodige og voldelige kampe. Hele hære nedslagtes, soldater gennemhulles med pile, og ben, arme og hoveder ruller mens blodet sprøjter. Da de voldsomme scener er langvarige og detaljeret skildret vurderes det, at filmen kan virke skræmmende på børn under 15 år.
Handling
300 er den drabelige genfortælling af Slaget ved Thermopylæ, hvor Kong Leonidas og hans 300 tapre spartanere sloges mod den persiske Kong Xerxes og hans enorme hær. Spartanerne stod overfor en umulig opgave, de vidste de ikke kunne vinde, der var ingen mulighed for tilbagetog eller kapitulation, kun død og ære. De formåede at spærre den eneste vej, som den enorme persiske hær kunne passere gennem. Og deres tapperhed og ofring overfor de uoverkommelige odds inspirerede alle grækere til at danne fælles front mod deres persiske fjende, og slog dermed et slag for demokrati. Spartanerne faldt til sidste mand, men tog mere end 60.000 af deres fjender med i døden.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.