Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 15 år Good Shepherd, The
Original titel
Good Shepherd, The
Dansk titel
Good Shepherd, The
Medie
Film
Længde i minutter
160 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Robert De Niro m.fl.
Instruktør
Robert De Niro
Producerende filmselskab
Weinstein Company, The m.fl.
Distributør
Nordisk Film Biografdistr. A/S
Nationalitet
USA
Produktionsår
2006
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
20. februar 2007
Begrundelse
Filmen har en anspændt og i perioder også brutal og voldelig stemning og rummer flere scener med drab, krigshandlinger og torturlignende forhør. I en scene finder en dreng sin fader, der har skudt sig selv. I en anden scene skydes en kvinde brutalt ned. I et par længere scener ser man desuden en ung kvinde, der undervejs til sit bryllup kastes levende ud fra en flyvemaskine, og man overværer, hvordan en person udsættes for tortur under et forhør, indtil han bryder psykisk sammen og begår selvmord ved at kaste sig ud fra et vindue. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skæmmende på børn og unge under 15 år.
Handling
I 1939 bliver Edward Wilson rekrutteret til det hemmelige broderskab Skull and Bones, grobunden for fremtidige verdensledere. I løbet af sin lange karriere i CIA bliver Edwards idealisme langsomt nedbrudt af en voksende mistænksomhed, der afspejler den kolde krigs paranoia. Efterhånden indføres Edwards metoder som standardprocedurer i CIA, og hans troskab til fædrelandet betyder, at han er villig til at ofre alt, selv sit familieliv.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.