Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år De Fortabtes Sjæles Ø
Original titel
De Fortabtes Sjæles Ø
Dansk titel
De Fortabtes Sjæles Ø
Medie
Film
Længde i minutter
100 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Sarita Christensen og Meta Foldager
Instruktør
Nikolaj Arcel
Producerende filmselskab
Zentropa
Distributør
Nordisk Film Biografdistr. A/S
Nationalitet
Danmark
Produktionsår
2007
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
31. januar 2007
Begrundelse
Filmen indeholder adskillige lange scener med heftige kampe, overnaturlige væsener og monstre samt udøvelsen af sort magi. I mange af disse scener er hovedpersonerne i stor fare. I en scene begår en person desuden selvmord ved at drikke arsenik. Der benyttes voldsomme billed- og lydeffekter til at understøtte en ildevarslende og truende steming i mange scener. Filmen foregår imidlertid i et urealistisk fantasy-univers, alle konflikter forløses indenfor filmens rammer og de centrale børnekarakterer fremstår generelt handlekraftige og uden angst. Filmen vurderes derfor kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
Broby. En lille havneby. Intet liv, ingen spænding. Det værste sted for Lulu at flytte til med sin mor og bror. Lulu dyrker alt, der er anderledes og overnaturligt og drømmer om, at der blot én gang sker noget, bare én gang kommer et tegn på at ånder og magi ikke kun hører fantasiens verden til. Hun ønsker sig eventyr. Men man skal passe på, hvad man ønsker. Lulus bror besættes af en hundrede år gammel ånd og hun må søge hjælp hos de eneste, der tror hende: den jævnaldrende rigmandssøn Oliver og den desillusionerede clairvoyant og opfinder Ricard. Sammen er de i et kapløb med tiden og mørkets kræfter for at afsløre hvilke hemmeligheder, der gemmer sig på De Fortabte Sjæles Ø.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.