Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år ERAGON
Original titel
ERAGON
Dansk titel
ERAGON
Medie
Film
Længde i minutter
104 minutter
Længde i meter
2847 meter
Producer
JOHN DAVIS, WYCK GODFREY
Instruktør
STEFEN FANGMEIER
Producerende filmselskab
TWENTIETH CENTURY FOX
Distributør
SF Studios (4125)
Nationalitet
USA
Produktionsår
2006
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
8. december 2006
Begrundelse
Filmen har i perioder en dramatisk stemning. Den indeholder voldsomme kampscener mellem mennesker og forskellige fantasifigurer, hvor mange mennesker lider overlast og bliver dræbt. I flere sekvenser er heltene i intense og dramatiske kampe på liv og død. F.eks. angribes hovedpersonen af en troldmand som bruger ilden som våben. Dette kan virke skræmmende på børn. Fordi historien foregår i et eventyrunivers, hvor der tydeligt kan skelnes mellem det gode og det onde, og fordi børnene vil være fortrolige med de filmiske virkemidler i flere af kampscenerne, da de minder om computerspil, skønnes den ikke at virke skræmmende på børn og unge over 11 år.
Handling
Den unge bondedreng Eragon lever i et land hvor onde mørke kræfter styrer og undertrykker alle. Da han kommer i besiddelse af et stort æg, viser det sig at være et drageæg og snart indser han at han er en af de sidste drageryttere og han har en vigtig mission.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.