Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 15 år RÅZONE
Original titel
RÅZONE
Dansk titel
RÅZONE
Medie
Film
Længde i minutter
98 minutter
Længde i meter
2685 meter
Producer
Louise Vesth
Instruktør
Christian E. Christiansen
Producerende filmselskab
Zentropa Entertainments
Distributør
FilmFolket A/S
Nationalitet
Danmark
Produktionsår
2006
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
29. juni 2006
Begrundelse
Filmen har en spændingsfyldt, uforløst og i lange perioder også aggressiv og brutal stemning og rummer adskillige scener med skænderier, grov mobning, stofmisbrug, slagsmål og hævnopgør mellem unge. I en scene ses en bevidstløs ung mand med fråde om munden efter at have indtaget en livsfarlig overdosis narkotika. I en anden, meget lang scene udsættes en ung pige for et groft, voldeligt overfald, hvor hun bl.a. sparkes i ansigtet, brændes med en cigaret og får revet en piercing af. Da volden er meget realistisk fremstillet, og scenen tillige er blodig og ender uforløst, vurderes det, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.
Handling
Christina bor i et forstadsmiljø og er bedste veninder med Cecilie, Trine og Pernille. De har en rå omgangstone og lever mest for weekenderne, hvor de gatecrasher diverse fester, drikker sig fulde og eksperimenterer med stoffer og sex. Men alt ændrer sig, da Cecilie ved en fejltagelse får indtryk af, at Christina har noget kørende med hendes kæreste. Pludselig vender alle veninderne sig mod Christina og snart befinder de sig i et eskalerende drama af hævn.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.