Tilbage til søgeresultater
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Asterix and the Vikings
Original titel
Asterix and the Vikings
Dansk titel
Asterix og Vikingerne
Medie
Film
Længde i minutter
79 minutter
Længde i meter
2158 meter
Producer
-
Instruktør
STefan Fjeldmark
Producerende filmselskab
M6, A-film
Distributør
SF Studios (4125)
Nationalitet
Frankrig
Produktionsår
2006
Afgørelse
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Vurderet dato
1. maj 2006
Begrundelse
Filmen foregår i et velkendt tegneserieunivers og har gennemgående en humoristisk stemning. Filmen rummer dog også flere længerevarende scener med en mere dramatisk og truende atomosfære, hvor børn bliver forfulgt, slået ned og bortført, og hvor effekterne på billed- og lydsiden er så voldsomme, at det vurderes, at filmen vil kunne virke skræmmende på de yngste børn under 7 år.
Handling
Langt mod nord lægger vikingerne skumle planer. Deres troldmand Runograf har fortalt, at der i Gallien findes et folk, som kan flyve, hvis de viser frygt. Men vikingerne kender ikke til frygt og planlægger derfor et hensynsløst togt for kidnappe en Galler, der kan vise dem, hvad frygt er. Samtidig venter en stor begivenhed indbyggerne i den elskede lille Gallerby. Høvding Majestixs nevø, Provoix, har meldt sin ankomst og Asterix og Obelix er blevet stillet over for en næsten umulig opgave - de skal forsøge at få et rigtigt mandfolk ud af bangebuksen! Ulykken indtræffer dog, da Provoix bliver kidnappet og bortført af vikingerne...
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.