Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 15 år Serenity
Original titel
Serenity
Dansk titel
Serenity
Medie
Film
Længde i minutter
120 minutter
Længde i meter
3273 meter
Producer
Barry Mendel
Instruktør
Joss Whedon
Producerende filmselskab
Universal
Distributør
United International Pictures
Nationalitet
USA
Produktionsår
2005
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
22. november 2005
Begrundelse
Filmen har en særdeles dramatisk og i perioder også uhyggelig stemning og rummer adskillige scener med karatekampe, skyderier, eksplosioner og kampe mellem rumskibe. I flere af disse scener vises der detaljerede, brutale drab og hårdt sårede personer. En af filmens hovedpersoner lider desuden af genkommende, personlighedsforandrende og meget uhyggelige hallucinationer. Da stemningerne i filmen forstærkes gennem anvendelsen af voldsomme effekter på billed- og lydsiden, vurderes det, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.
Handling
Selv i det velordnede samfund, som Alliancen har skabt blandt planeterne, er der småting, der unddrager sig kontrol: Isolerede udposter, kriminel økonomi og en håndfuld mænd i bulede, nedslidte rumskibe, der arbejder i grænselandet med smugling, røverier og anden illegal trafik. Denne gang har den tidligere oprørssoldat Mal Reynolds imidlertid fået en ladning ombord, der er farligere, end han anede. Skibets læge, Simon, er på flugt fra Alliancen med sin søster River. Præcis hvorfor, ved Malcolm ikke, men hendes telepatiske evner viser sig flere gange nyttige. Hun rummer imidlertid også en viden, som gør, at Alliancen sætter alle kræfter ind på at finde hende...
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.