Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år Harry Potter and the Goblet of Fire
Original titel
Harry Potter and the Goblet of Fire
Dansk titel
Harry Potter og Flammernes Pokal
Medie
Film
Længde i minutter
157 minutter
Længde i meter
4302 meter
Producer
David Heyman
Instruktør
Mike Newell
Producerende filmselskab
Warner Bros.
Distributør
Sandrew Metronome Filmdistribution A/S
Nationalitet
USA
Produktionsår
2005
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
2. november 2005
Begrundelse
Filmen indeholder en række intense og spændingsmættede scener med magiske forvandlinger, kampe og opgør, nogle med en uhyggelig stemning. Flere gange er personer i livsfare, omkommer eller udslettes. I en scene angribes en person af en stor slange og opløses i et lysglimt. I andre scener udkæmpes der luftkampe med ildspyende drager og undersøiske, blækspruttelignende monstre. Desuden er der en scene, hvor en person omkommer efter en dramatisk færd gennem en sammenstyrtende træ-labyrint, hvis rødder opsluger mennesker. I flere af disse scener forstærkes intensiteten af en voldsom lydside. Da filmen imidlertid foregår i et velkendt eventyrunivers, hvor uhyggen i de dramatiske scener forløses undervejs og afløses af scener med en humoristisk eller poetisk stemning, og da ingen af hovedpersonerne kommer alvorligt til skade, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
Det er 4. semester på Hogwarts, og endnu et spændende år står for døren for Harry Potter og hans venner Ron og Hermione. I år afholdes den storslåede intermagiske begivenhed, Turneringen i Magisk Trekamp, hvor elever fra tre skoler skal dyste mod hinanden. Harry ønsker ikke at deltage, men der er nogen, der har lagt hans navn ned i Flammernes Pokal - nogen der måske ønsker ham ondt..
Kommentarer
Medierådet vurderer, at stemningerne og virkemidlerne i filmen er så voldsomme, at filmen vil kunne virke angstfremkaldende på mange børn under 11 år. Medierådet for Børn og Unges ledsageregel indebærer, at forældre kan tage børn, der er fyldt 7 år, ind til en film, der f.eks. som her er vurderet til 11 år. Medierådet anbefaler, at denne regel anvendes med stor forsigtighed.
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.