Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år THE BROTHERS GRIMM
Original titel
THE BROTHERS GRIMM
Dansk titel
THE BROTHERS GRIMM
Medie
Film
Længde i minutter
119 minutter
Længde i meter
3254 meter
Producer
Daniel Bobker
Instruktør
Terry Gilliam
Producerende filmselskab
Miramax
Distributør
Nordisk Film Biografdistr. A/S
Nationalitet
GB
Produktionsår
2000
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
23. september 2005
Begrundelse
Filmen har i perioder en dramatisk stemning. Den indeholder voldsomme kampscener mellem mennesker og forskellige fantasifigurer, hvor flere mennesker lider overlast og bliver dræbt. I flere sekvenser er heltene i intense og dramatiske kampe på liv og død. F.eks. angribes hovedpersonerne i en lang scene af levende træer. Dette kan virke skræmmende på børn. Fordi historien foregår i et eventyrunivers, hvor der tydeligt kan skelnes mellem det gode og det onde, og fordi børnene vil være fortrolige med de filmiske virkemidler i flere af kampscenerne, da de minder om computerspil, skønnes den ikke at virke skræmmende på børn og unge over 11 år.
Handling
Brødrene Grimm er et par småsvindlere, der rejser fra landsby til landsby og narrer de lokale med såkaldte djævleuddrivelser og anden beskyttelse mod mørkets magter. Men da brødrene tvinges til at se nærmere på en hjemsøgt skov, hvor nogle unge piger er blevet myrdet, står de pludselig overfor en mægtig og grufuld heks. Fantasi er blevet virkelighed, og de to brødre hvirvles ind i en kamp på liv og død mod uhyrlige og gruopvækkende trolddomskræfter.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.