Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år Batman Begins
Original titel
Batman Begins
Dansk titel
Batman Begins
Medie
Film
Længde i minutter
142 minutter
Længde i meter
3892 meter
Producer
Larry Franco, Charles Roven, Emma Thomas
Instruktør
Christopher Nolan
Producerende filmselskab
Warner Bros.
Distributør
Sandrew Metronome Filmdistribution A/S
Nationalitet
USA
Produktionsår
2005
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
7. juni 2005
Begrundelse
Filmen indeholder adskillige scener med voldsomme slagsmål, sværdkampe, biljagter, skyderi, brande, eksplosioner samt huse og broer, der styrter sammen. Der er endvidere en del scener med et kemisk stof, der fremkalder hallucinationer og mareridtssyn i form af forskellige monsterlignende væsener. Der benyttes voldsomme billed- og lydeffekter til at forstærke de heftige actionscener. I en scene dræbes et forældrepar, mens deres søn ser på. Filmen overholder imidlertid alle superhelte- og actiongenrens konventioner - universet er urealistisk, superhelten er uovervindelig, volden er oftest upersonlig og ublodig, de voldsomme konflikter forløses forholdsvis hurtigt og det gode vinder til sidst. Filmen vurderes derfor kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
Efter mordet på hans forældre rejser den desillusionerede industri-arving Bruce Wayne rundt i verden for at lære at forstå, hvordan den kriminelle hjerne fungerer. Han begynder snart på sin rejse at bekæmpe uretfærdighed og skabe frygt blandt dem, der udnytter de svage samtidig med at han kæmper mod sine egne dæmoner. Da han vender tilbage til Gotham City, opdager han, at byen flyder med organiseret kriminalitet, småforbrydere og moralsk forrådnelse. Så der venter ham en større opgave, når han vil bringe lov og orden tilbage til Gotham.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.