Tilbage til søgeresultater
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år UNGE ANDERSEN
Original titel
UNGE ANDERSEN
Dansk titel
UNGE ANDERSEN
Medie
Film
Længde i minutter
120 minutter
Længde i meter
3291 meter
Producer
Tina Dalhoff
Instruktør
Rumle Hammerich
Producerende filmselskab
Nordisk Film A/S
Distributør
Nordisk Film Biografdistr. A/S
Nationalitet
Danmark
Produktionsår
2004
Afgørelse
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Vurderet dato
15. februar 2005
Begrundelse
Filmen er generelt fortalt på en rolig måde og har en alvorlig grundstemning, men også stemninger præget af håb og lys. Filmen rummer flere dramatiske scener. I en scene ses det, hvorledes en person i et mareridt oplever andre mennesker voldsomt fordrejede og forvandlede til dyr. I en anden scene overværer en person en henrettelse, hvor man ser en blodig økse og et afhugget hoved. I en længere sekvens udsættes en person endvidere for et følelsesmæssigt pres ved, at hans ven flere gange bliver slået og sat til udmattende fysisk arbejde, som han til sidst dør af. Da filmens handling foregår i en historisk tid fjernt fra den genkendelige nutid, og de voldsomme scener hver gang afløses af roligere scener, ligesom filmens hovedpersoner har et venskab, som giver stadig styrke og endog rækker ud over døden, vurderes det, at filmen kun vil virke skræmmende på de yngste børn under 7 år.
Handling
200-året for H.C. Andersens fødsel er der premiere på den første danske spillefilm med udgangspunkt i eventyrdigterens liv. UNGE ANDERSEN kaster et anderledes blik på den 17-årige dreng, der skulle blive verdens største eventyrfortæller .
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.