Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 15 år Syriana
Original titel
Syriana
Dansk titel
Syriana
Medie
Film
Længde i minutter
128 minutter
Længde i meter
3499 meter
Producer
Jennifer Fox, Georgia Kacandes, Michael Nozik¿
Instruktør
Stephen Gaghan
Producerende filmselskab
Warner Bros.
Distributør
Sandrew Metronome Filmdistribution A/S
Nationalitet
USA
Produktionsår
2005
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
21. december 2005
Begrundelse
Filmen har i perioder en truende stemning og indeholder flere voldelige og blodige scener hvor personer kidnappes, gennemtæves og udsættes for tortur. I en scene skildres et barns død, i en anden scene likvideres en hel familie. Endelig skildres terrorisme med bilbomber og selvmordsangreb. Da filmen desuden er realistisk skildret vurderes det, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn under 15 år.
Handling
Filmen er en politisk thriller om hvordan USA indgår hemmelige aftaler med olie-industrien og derved ubevidst - eller bevidst - i kølvandet på disse skaber terrorisme. Vi følger sideløbende forskellige personer, og hvordan deres hverdag bliver påvirket; bl.a. den aldrende CIA-agent Bob Baer, der kan se hvordan CIA's midler bliver beskåret, og at beslutninger bliver mere og mere politiske, og mellemøst-oliearbejderen Syed og hans teenagesøn Wasin, der er terrorist-sympatisør.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.