Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 15 år NORDKRAFT
Original titel
NORDKRAFT
Dansk titel
NORDKRAFT
Medie
Film
Længde i minutter
120 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Meta Louise Foldager
Instruktør
Ole Christian Madsen
Producerende filmselskab
Nimbus Film
Distributør
Nordisk Film Biografdistr. A/S
Nationalitet
Danmark
Produktionsår
2004
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
21. januar 2005
Begrundelse
Filmen følger en gruppe unge mennesker i Aalborg, der lever i en verden gennemsyret af narkomisbrug, kriminalitet, kynisme, ensomhed og angst. Filmen rummer adskillige scener med skænderier, trusler, opgør og voldelige overfald og har desuden en række realistiske og detaljerede fremstillinger af misbrug af narkotika. I en scene ses en ung kvindes angstfyldte hallucinationer, fremkaldt af narkotika. I flere andre scener ses en ung mand junke, lide af abstinenser og endelig dø under voldsomme rystelser af en overdosis. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn under 15 år.
Handling
Maria, datter af afblomstrede blomsterbørn, er pusherfrau og vader hvileløst rundt blandt misbrugere, rårygere og rockere på evig udkig efter den kærlighed, som pusherkæresten Asger aldrig vil kunne give... Allan har været til søs og er netop hjemkommet fra en ulykkesramt tur. Han kæmper for at få et nyt og ordentlig liv. Men gamle kræfter i miljøet har svært ved at slippe taget i ham, og pludselig er han igen ved at sætte kærligheden og sin egen genrejsning over styr. Steso, den intellektuelle, gudsforladte og klarsynede kyniker, bestræber sig på den umulige opgave det er at favne de to modpoler, der hver især giver hans liv mening, men som samtidig definitivt udelukker hinanden: Tilde og stofferne. Alle søger de kærligheden og en mening med galskaben. Men hvordan finder man mening i det kaos, livet er? Og hvordan finder man kærligheden, når man ikke ved, hvordan den ser ud?
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.