Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år THE AVIATOR
Original titel
THE AVIATOR
Dansk titel
THE AVIATOR
Medie
Film
Længde i minutter
169 minutter
Længde i meter
4631 meter
Producer
Michael Mann
Instruktør
Martin Scorsese
Producerende filmselskab
Warner Bros mfl
Distributør
Nordisk Film Biografdistr. A/S
Nationalitet
USA
Produktionsår
2004
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
10. januar 2005
Begrundelse
Filmen indeholder dramatiske scener med eksplosioner, brand og flystyrt, hvor hovedpersonen kommer voldsomt til skade. Disse scener er truende og blodige. Flere scener skildrer konflikter, desperation og sindslidelser. Da de voldsomme scener forløses indenfor filmens handling og ingen personer kommer varigt til skade vurderes det, at filmen kun vil virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
Filmen udspiller sig i årene fra 1920 - 1940, en epoke da Howard Hughes var en stor filminstruktør og producent i Hollywood. Hughes var en visionær og innovativ mand, som udover at være instruktør og producent, designede og konstruerede flyvemaskiner. Filmen omhandler Hughes karriere, men også hans følelsesmæssige liv og kærlighedsaffærer med bl.a. Katharine Hepburn og Ava Gardner. Filmen beskriver også Howard Hughes kamp med fysisk handicap, tvangstanker og fobier, der senere førte til hans isolation fra omverdenen.
Kommentarer
Målgruppe: unge og voksne
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.