Tilbage til søgeresultater
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år KONGEKABALE
Original titel
KONGEKABALE
Dansk titel
KONGEKABALE
Medie
Film
Længde i minutter
103 minutter
Længde i meter
2921 meter
Producer
Meta Louise Foldager
Instruktør
Nikolaj Arcel
Producerende filmselskab
Nimbus Film m.fl.
Distributør
Nordisk Film Biografdistr. A/S
Nationalitet
Danmark
Produktionsår
2004
Afgørelse
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Vurderet dato
27. juli 2004
Begrundelse
Filmen viser de menneskelige omkostninger af et politisk magtspil, der kommer ud af kontrol. Den har en alvorlig grundstemning og rummer også enkelte scener med et dramatisk indhold. I en scene ses et bilsammenstød, i en anden scene ses en person, der har begået selvmord, siddende i en bil. Da disse scener er kortvarige, og der ikke vises blodige detaljer, og da der heller ikke anvendes voldsomme psykologiske og filmiske effekter i fremstillingen af de politiske og menneskelige konflikter, vurderes det, at filmen ikke vil virke skræmmende på børn over 7 år.
Handling
Dagbladets nye mand på Christiansborg, den nyudklækkede journalist Ulrik Torp, bliver vidne til en nådesløs magtkamp i Midterpartiet, hvis karismatiske leder bliver alvorligt kvæstet i en bilulykke. Det hele bryder løs i løgne og mediespekulation med store menneskelige omkostninger til følge. Ulrik kommer efterhånden på sporet af en kynisk konspiration, der involverer landets kommende statsminister, og han bliver besat af at finde sandheden. Men ingen vil lytte til ham, hverken politikere eller journalistkolleger, og mens valgdagen nærmer sig, står Ulrik alene i kampen mod magtens centrum.
Kommentarer
Målgruppe: Voksne.
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.