Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år Harry Potter and the prisoner from Azkaban
Original titel
Harry Potter and the prisoner from Azkaban
Dansk titel
Harry Potter og fangen fra Azkaban
Medie
Film
Længde i minutter
142 minutter
Længde i meter
3884 meter
Producer
David Heyman
Instruktør
Alfonso Cuaron
Producerende filmselskab
Warner Bros.
Distributør
Sandrew Metronome Filmdistribution A/S
Nationalitet
USA
Produktionsår
2004
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
24. maj 2004
Begrundelse
Filmen indeholder en række intense og spændingsmættede scener, nogle med en uhyggelig stemning. I flere scener er Harry Potter og de andre hovedpersoner udsat for stor fare. F.eks. bliver to af filmens hovedpersoner jaget af en stor varulv. Der er desuden adskillige andre faretruende, monsterlignende væsener i filmen. I en scene angribes Harry af en sværm af sorte svævende ånder, der forsøger at flå sjælen ud af ham. Dette vurderes at kunne virke skræmmende på børn under 11 år. Fordi filmen foregår i et, for de fleste kendt, eventyrunivers skønnes den ikke at virke skræmmende på børn over 11 år.
Handling
Filmen er den tredie i serien om Harry Potter. Harry er blevet 13 år og tilbringer en lang og kedelig sommerferie hos sin skrækkelige familie Dursley. En af dagene kommer Onkel Vernons søster Marge forbi. Hun har altid været ondskabsfuld over for Harry, men denne gang får han til sidst nok og ved hjælp af magi får han hende pustet op til en kæmpe ballon - så hun flyver væk. Derefter stikker Harry af fra familien Dursley, men han tør ikke tage til Hogwarts, for han har brudt reglen om, at man ikke må udøve magi, når man er blandt Mugglerne. Harry bliver samlet op af en mærkværdig bus og sendt til en pub, hvor han møder Ministeren for Magi, Cornelius Fudge. Han har hørt alt om Harrys bedrifter, men bortviser ham alligevel ikke fra Hogwarts. En farlig fange "Sirius Black" er nemlig flygtet fra Azkaban-fængslet, og han er på jagt efter Harry, der kun er i sikkerhed på Hogwarts....
Kommentarer
I Harry Potter og fangen fra Azkaban fortsætter fortællingen i det kendte trolddomsunivers. Ligesom de to første film er denne film vurderet til tilladt for børn over 11 år. Medierådet for Børn og Unge kan dog godt anbefale, at børn der kender Harry Potter universet ser filmen sammen med forældrene eller en anden voksen. Filmen indeholder mange intense og spændingsmættede scener, der kan deles med de voksne. Medierådet for Børn og Unges ledsageregel indebærer, at forældre kan tage børn, der er fyldt 7 år, ind til en film, der f.eks. som her er vurderet til 11 år. Det er selvfølgelig vigtigt at forældrene vurderer om barnet let skræmmes i biografens mørke, og derfor bør vente evt. til filmen udkommer på video eller DVD. Filmen varer 2 timer og 22 minutter, og har danske undertekster. Filmen udkommer på DVD/ VHS med dansk tale, denne version har også fået vurderingen "Tilladt for børn over 11 år"
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.