Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 15 år The Butterfly Effect
Original titel
The Butterfly Effect
Dansk titel
The Butterfly Effect
Medie
Film
Længde i minutter
114 minutter
Længde i meter
3126 meter
Producer
Chris Bender, A.J. Dix & Anthony Rhulen
Instruktør
Eric Bress & J. Mackye Gruber
Producerende filmselskab
Bender-Spink Inc.
Distributør
Angel Distribution
Nationalitet
USA
Produktionsår
2004
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
17. februar 2004
Begrundelse
Filmen har i perioder en meget uhyggelig stemning, med flere meget hurtigt klippet kaotiske sekvenser. Den indeholder flere blodige scener hvor man ser børn gennemtæve jævnaldrende børn med knytnæver og køller. I en scene ser man et barn dræbe et andet barn med en skarp genstand. En scene viser et barn der putter en hund i en sæk og tænder ild til den så hunden brænder til aske. Man ser børn placere en bombe som dræber et spædbarn og dets mor. En anden scene viser et kvælningsforsøg på hovedpersonen, og man ser gerningsmanden blive dræbt med en kølle så blodet flyder. Der er flere scener hvor hovedpersonen deltager i voldelige og blodige slagsmål. Endelig ser man flere scener hvor børn bliver bedt om at tage tøjet af mens en voksen filmer dem, og mens et barn der kigger på vrider hovedet om på en dukke. Der er flere chok effekter i filmen, og de skræmmende scener bliver gentaget flere gange. Filmen kan virke skræmmende på børn og unge under 15 år.
Handling
Evan Treborn lider af blackout i forbindelse med traumatiske oplevelser fra sin opvækst. Han finder ud af, at han ved hjælp af sine gamle dagbøger kan rejse tilbage i tiden og ændre på fortidens fejltagelser. Dette får større konsekvenser i nutiden end han havde forudset, og kræver at han vender tilbage flere gange indtil han er tilfreds med nutiden.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.