Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år Bowling for Columbine
Original titel
Bowling for Columbine
Dansk titel
Bowling for Columbine
Medie
Film
Længde i minutter
120 minutter
Længde i meter
3284 meter
Producer
Michael More
Instruktør
Michael More
Producerende filmselskab
Dog Eat Dog Films
Distributør
Sandrew Metronome Filmdistribution A/S
Nationalitet
USA
Produktionsår
2002
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
27. november 2002
Begrundelse
Filmen indeholder nogle historiske, dokumentariske klip med lidende mennesker, krig, nedskydninger/henrettelser og blodige lig. Desuden er der utydelige sort/hvide klip fra overvågningskameraer med skyderi og mennesker i panik. Dette kan virke skræmmende på børn under 11 år. Fordi klippene er meget korte, og de fylder lidt i en ellers rolig film, samt den dokumentariske kontekst med en interviewer og fortæller, skønnes filmen ikke at virke skræmmende på børn over 11 år.
Handling
Instruktøren/journalisten Michael Moore drager gennem USA for at finde grunden til at skydevåben dræber over 11000 amerikanere hvert år. Han interviewer personer om den liberale våbenlovgivning, f.eks. medlemmer af National Rifle Association og overlevende ofre for skudepisoder. Blandet med interviewene ser man klip fra de mest omtalte tragedier fra skoler, og forskellige amerikanske krigshandlinger.
Kommentarer
Målgruppe: Voksne.
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.