Tilbage til søgeresultater
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Drengen der ville gøre det umulige
Original titel
Drengen der ville gøre det umulige
Dansk titel
Drengen der ville gøre det umulige
Medie
Film
Længde i minutter
78 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Marie Bro
Instruktør
Jannik Hastrup
Producerende filmselskab
Dansk Tegnefilm
Distributør
Angel Distribution
Nationalitet
Danmark
Produktionsår
2002
Afgørelse
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Vurderet dato
11. november 2002
Begrundelse
Filmens hovedperson er gennem hele filmen midtpunkt i en uløselig konflikt, mellem en menneskefamilie og en isbjørnefamilie, der begge elsker ham som deres egen søn, og ønsker han skal leve sammen med dem. Igennem en stor del af filmen er hans menneskemoder i dyb sorg over tabet af sit barn, og menneskefaderen er en konstant trussel mod isbjørnefamilien. Filmen indeholder flere stærkt dramatiske scener - bl.a. en scene hvor drengen og isbjørnemoderen overfaldes af ulve. Desuden er der flere meget sørgelige scener - bl.a. en scene, hvor drengen prøver at vække sin døde isbjørnemoder til live. Filmen beskæftiger sig således med meget dybe og alvorlige spørgsmål og konflikter, som helt små børn kan have svært ved at overskue. Den vurderes derfor at kunne virke skræmmende på de yngste børn.
Handling
Et isbjørnepar får en unge, der dør umiddelbart efter fødslen, og isbjørnehunnen sørger dybt. For at redde situationen stjæler isbjørnehannen nu et menneskebarn, og dette drengebarn opfostres som en rigtig bjørn. Men drengens far er en modig isbjørnejæger, der utrætteligt leder efter sin tabte søn. Der er nu lagt op til et stort drama om en person, halvt bjørn/halvt menneske, splittet mellem en isbjørnefamilie og en menneskefamilie, der begge elsker ham som deres søn.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.